Rejseplanen viser vej til nærmeste stemmeboks

»Det, vi har gjort, er, at vi har lagt alle valgstederne ind i vores database, så man nu nemt kan finde den hurtigste vej til et valgsted med kollektiv transport,« siger Christina Hvid, adm. direktør i Rejseplanen, i en pressemeddelelse.

Vælgeren skal således bare klikke ind på Rejseplanen, indtaste sin nuværende placering og skrive »stem« efterfulgt af den by, man vil sætte sit kryds i. Derefter vil ruten til det nærmeste valgsted blive afsløret.

Det nye tilbud er en del af kampagnen ”Tænk dig om før du ikke stemmer”, som KL, Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet står bag. Kampagnen håber især at kunne ramme de 20 procent af danske vælgere, der stemmer til folketingsvalget, men som fravælger kommunal- og regionsvalget. Det er en skam, at så mange fravælger kommunal- og regionsvalget, mener KL’s formand Erik Nielsen.

»Det, der betyder allermest i folks hverdag, bliver besluttet i kommunalbestyrelserne. Det er for eksempel beslutninger om børnehaver, ældrepleje, skoler, kultur- og fritidsliv. Derfor er det også vigtigt, at borgerne engagerer sig og er med til at søge indflydelse på beslutningerne i lokaldemokratiet,« siger han.

Parterne bag kampagnen vil desuden forsøge sig med mobile valgsteder i jagten på flere kryds. De mobile valgsteder vil blive opstillet på blandt andet uddannelsesinstitutioner, i storcentre og til havnefester.

»Demokrati er for alle. Som valgminister går jeg op i, at så mange vælgere som muligt bruger deres stemme. Hvis der er vælgere, som har svært ved at komme til valgstedet på valgdagen, så må valget komme til dem. Derfor er jeg glad for, at det nu bliver nemmere for vælgerne at finde hen til de steder i kommunerne, hvor de kan brevstemme,« siger hun i en pressemeddelelse.

 

Dagens Gossip