Rekord: 20.000 fik nytårsmad udefra

”Maden kommer udefra i år.” Sådan sagde mange værtinder til deres gæster på årets sidste aften. Og mad udefra er ikke længere et fyord for danskerne, når de skal holde fest – eller fejre årets sidste dag.

Det ved virksomheden Kokken & Jomfruen noget om. Op til nytår skulle de nemlig levere 20.000 nytårsmenuer til hele Danmark, hvilket er en fremgang på 15 procent i forhold til sidste år.

- Danskerne har fundet ud af, at det er billigere og nemmere at få maden udefra. Det er dyrt at gå til slagteren og råvarerne er også steget i pris. Derudover så sparer man også meget tid. Jeg tror, at folk hellere vil bruge tiden på at købe den rigtige champagne eller vin, siger Henrik Nygaard, der er direktør i Kokken & Jomfruen.

Danmarks største cateringkoncern havde 150 chauffører på landevejen 31. december, så de 20.000 kuverter kunne nå frem i god tid inden Dronningens nytårstale. Forinden havde travle kokke og køkkenmedarbejdere haft gang i gryderne på de fire store køkkener, som Kokken & Jomfruen driver i København, Slagelse, Odense og Århus.

Som en lille kuriositet kan nævnes, at der tilberedt mere end halvanden tons oksefilet. Det svarer til at mere end 165 køer har lagt ryg til nytårsmenuerne.

 

Dagens Gossip