Rekord: Dankortet brugt som aldrig før den 21. december

Fredagen før juleaften havde danskerne rigtigt travlt med at få købt de sidste ting til juleaften.

21. december købte vi således for næsten 1,7 milliarder kroner på dankortet - og det er det største beløb nogensinde, oplyser Nets.

På denne dag blev dankortet brugt over 4,3 millioner gange, hvilket er det højeste antal betalinger med dankort på en dag i dankortets historie.

Samlet fik julehandlen en god start i december - mens trods rekord blev den samlede julehandel påvirket af lavt forbrug på sidste handelsdag før jul.

Samlet købte vi de første 23 dage af december for mere end 25 milliarder kroner på dankortet. Det giver en stigning på 2,1 procent i forhold til samme periode sidste år.

Men væksten er mindre end tidligere år, og især dagen før jul - 23. december - lå forbruget en del lavere end normalt. Og det kan hænge sammen med, at store dele af Danmark den dag var ramt af kraftigt snevejr.

At rekorden for dankortforbruget er sat i december, er ikke en tilfældighed. For generelt er vi bedst til at bruge dankortet i julemåneden.

På oversigten over de dage med størst omsætning på dankort siden 2008 fremgår det, at syv ud af 10 af dagene ligger i december. Og helt præcist er det de sidste dage op til jul, at forbruget for alvor stiger.

Man kan ikke aflæse alle danskernes juleindkøb på dankortforbruget. Selv om danskernes især bruger dankort, så står internationale betalingskort for en stadig større andel af det samlede forbrug på betalingskort.

Men et samlet tal for kortforbruget med betalingskort i Danmark er ikke offentligt tilgængeligt, oplyser Nets.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip