Rekordhøj vandstand nærmer sig kritisk niveau i Skive

Der bliver holdt nøje øje med vandstanden i Skive, som nærmer sig et meget kritisk niveau. Vandstanden i byen er aldrig blevet målt højere end søndag eftermiddag.

Vindretningen er dog med til at bekæmpe den stigende vandstand. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Vandstanden i Skive Fjord nærmer sig det kritiske niveau. Vinden kommer ind til videre fra en gunstig retning, derfor er der endnu ikke tale om en kritisk situation.

- Alligevel beder Midt- og Vestjyllands Politi borgere, der bor inden for det boligområde, der er afgrænset af Viborgvej og Engvej, om at tage visse forholdsregler, skriver politiet.

Borgere i området opfordres derfor til at pakke en taske med det allermest nødvendige, hvis de senere hen skal evakueres. Samtidig bør man flytte værdigenstande væk fra kældre og op i et højere niveau i huset, lyder det.

Kulturcenter Limfjord på Skyttevej 12 er det officielle evakueringscenter i tilfælde af, at politi og beredskab vælger at evakuere borgere i det berørte område.

Ifølge DMI er vandstanden i Skive 182 centimeter over normalt niveau klokken 16.28 søndag eftermiddag. En time tidligere var vandstanden yderligere fem centimeter højere ifølge DMI's målinger.

Dermed slår vandstandshøjden rekord i Skive. Inden Egons rasen var den højeste måling 176 centimeter over normalt niveau. Den måling stammer tilbage fra 8. januar 2005.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip