Rekordmange kvinder vælger værnepligt

Denne tidobling tegner et tydeligt billede af, at Julie og Camilla i stigende grad skifter mascara ud med mudder og vælger forsvaret som en mulig karrierevej.

Da Jydske Dragonregiment fornylig bød nye værnepligtige velkommen på kasernen i Holstebro, var godt hver fjerde af hunkøn, hvilket var lig med ny rekord, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Også på Hvorup Kaserne i Nørresundby blev der sat en bemærkelsesværdig rekord, da nye værnepligtige mødte ind i sensommeren. Ud af de 163 forventningsfulde rekrutter var hele 90 kvinder, og så vidt vides er det aldrig tidligere set i forsvaret, at kvinderne har flest fødder i militærstøvlerne på et hold af værnepligtige.

Souschef hos Forsvarets Rekruttering, major Torben Grinderslev, forklarer blandt andet den store søgning med, at der bliver afholdt særlige inspirationsdage kun for kvinder:

»Der er mange kvinder, der gerne vil ind til forsvaret, og det ser vi selvfølgelig meget positivt på, for forsvaret er ikke en mandearbejdsplads. De klarer sig da også lige så godt som drengene.«

I øjeblikket er der halvandet års ventetid for unge, der ønsker at aftjene værnepligt.

BNB

 

Dagens Gossip