Rekordmange tipper Bagmandspolitiet om sorte penge

Banker og andre fodrer Bagmandspolitiet med tip om mistænkelige transaktioner.

I 2014 blev der sat ny rekord i antallet af indberetninger om mulig hvidvask.

I alt kom der 7250 indberetninger, og det er en stigning på 40 procent i forhold til året før, oplyser Bagmandspolitiet torsdag.

- Det øgede fokus på hvidvask af sorte penge i den private sektor er guld værd både for os og for samfundet, siger politikommissær Jens Kauffeld Andreasen i en pressemeddelelse.

På trods af de mange tip er alt ikke fryd og gammen. Vekselbureauer halter fortsat bagefter, og Bagmandspolitiet tror, at bureauerne ikke indberetter i et omfang, som de er forpligtet til.

Indberetningerne håndteres af hvidvasksekretariatet, og i en rapport om udviklingen udpeges netop vekselbureauer som værende i farezonen for at blive udnyttet af kriminelle.

Kriminelle bruger pengeoverførselsvirksomheder til at sende udbytte til udlandet eller til at betale for ulovlige varer, hedder det i rapporten.

Det er sket for eksempel i sager om menneskesmugling, narkohandel, skatteforbrydelser og bedrageri.

Den øgede opmærksomhed i bankerne på mistænkelige transaktioner får de kriminelle til at bruge nye metoder.

Fysisk smugling af kontanter over grænsen vurderes til "i stigende grad at blive benyttet til udlandet," hedder det blandt andet.

Der udpeges også nye tendenser. Flere sager har vist, at kriminelle fra udlandet via internetadgang foretager omfattende netbanktransaktioner og administrerer selskaber i Danmark.

Desuden optræder tilrejsende udlændinge som stråmænd til at oprette konti og registrere firmaer, som for eksempel indgår i kædesvig. Nogle af stråmændene kommer fra Østeuropa, hedder det.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip