Religion skal erstatte kristendom

Det skal være slut med at have faget kristendomskundskab stående på skoleskemaet. For i fremtiden skal skoleeleverne i stedet undervises i religion, lyder det i regeringens udspil til en reform af folkeskolen ifølge Kristeligt Dagblad.

Indholdet skal dog forblive det samme, siger Troels Ravn, Socialdemokraternes børne- og undervisningsordfører.

- Vi finder navnet religion mere dækkende for fagets indhold og mere tidssvarende. Kristendommen skal stadig fylde mest i faget, fordi vi lever i et land, hvor kristendommen har været kulturbærende i århundreder.

- Men samtidig er det nødvendigt at opdatere faget i forhold til, at vi nu har et samfund, hvor også andre religioner spiller en rolle, siger Troels Ravn til Kristeligt Dagblad.

Han betoner, at en ændring af navnet på kristendomskundskab ikke bliver en hovedoverskrift for regeringen, men det vil indgå som et ønske fra regeringspartierne i det forhandlingsforløb, som følger efter reformudspillet tirsdag.

Regeringspartierne har tidligere udtrykt ønske om et navneskifte, og allerede for et år siden sagde børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) til Kristeligt Dagblad, at "det er vigtigt, at faget kommer til at hedde religion".

Udmeldingen kommer bag på de borgerlige børne- og undervisningsordførere, og De Konservatives Mai Henriksen er "meget skeptisk" over navneskiftet:

- Det er magtpåliggende for os at beholde det oprindelige navn. Det har stor betydning, fordi det sender et signal om, hvad faget handler om, og fordi det påvirker måden, undervisningen udøves på, siger Mai Henriksen til Kristeligt Dagblad.

Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti mener, at regeringen kan "glemme alt" om en navneændring:

- Danmark er et kristent land, og kristendommen er fundamentet for vores samfund og skal derfor have hovedvægten i faget. Det vil jeg holde fast i. En ændring af navnet vil sende forkerte signaler og sidestille alle religioner, siger han.

Regeringen vil sammen med navneskiftet gøre op med forældrenes mulighed for at få deres børn fritaget fra kristendomsundervisningen. Ifølge udspillet skal religion være obligatorisk, skriver Berlingske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip