René Toft snublende nær tysk håndbold-titel

04/06/2015

Håndboldherrerne fra THW Kiel skal gøre meget galt, hvis danskerklubben skal undgå at vinde det tyske mesterskab.

René Toft Hansen og holdkammeraterne slog onsdag på udebane TSV Hannover-Burgdorf 28-26, hvilket betyder, at Kiel er to point foran de nærmeste forfølgere fra Rhein-Neckar Löwen før sidste spillerunde.

Selv med et nederlag i sidste spillerunde på fredag, kan Kiel sandsynligvis kåres til mester, da holdet har en markant bedre målscore end Rhein-Neckar Löwen. Forskellen lyder på 25 mål i Kiels favør.

Kiel-spillerne var dog maksimalt presset onsdag aften ude mod TSV Hannover-Burgdorf, der åbnede stærkt og på et tidspunkt førte 12-6.

Topholdet fik kontakt i anden halvleg, hvor kampen længe lå på vippen. Med fem minutter tilbage modtog René Toft Hansen en to-minutters-udvisning, og hjemmeholdet udlignede samtidig til 24-24 på et straffekast.

Selv om Kiel var i undertal, så lykkedes det at komme foran 27-24 og køre den forventede sejr hjem.

Kiel har i alt tre danskere i truppen. Ud over Rene Toft Hansen er det playmaker Rasmus Lauge samt målmand Kim Sonne.

Tidligere på onsdagen vandt træner Nikolaj Jacobsens Rhein-Neckar Löwen-mandskab med 37-21 over Friesenheim.