René Toft: Vi var for blide

Forsvarsstyrmanden René Toft Hansen har kun fået en advarsel og en enkelt udvisning i de første fire VM-kampe. THW Kiel-profilen er blevet bedre til at forsvare, uden at det koster to minutter.

Men stregspilleren mener, at han selv og hele holdet har været lidt for blide på banen. Danmark er efter de første fire kampe placeret på en fjerdeplads på fairplay-listen, som Frankrig topper.

- Jeg synes godt, vi kunne ligge lidt lavere. Jeg har blandt andet været lidt for flink. Jeg kunne godt have taget nogle flere kampe med stregen, og så må det koste en udvisning i ny og i næ.

- Samtidig er der heller ikke grund til at få nogle hjernedøde udvisninger, eksempelvis hvis stregen er fuldstændig fri, siger René Toft Hansen.

De danske spillere har inden aftenens sidste kamp i gruppespillet mod Makedonien kun fået tre udvisninger i snit per kamp.

- Vi kunne godt have trukket lidt flere udvisninger. Vi har været lidt for flinke. Frankrig ligger nummer et på listen, men deres pulje er også rimelig let, så de har ikke haft det store behov for at dække hårdt op.

- Og franskmændene er bundrutinerede. Man ser tit, at Chile og den slags lande dækker meget offensivt og aggressivt, og det giver mange flere udvisninger, forklarer han.

Mikkel Hansen har peget på René Toft Hansen som en af de spillere, der er god til at dække hårdt op, uden at dommerne ser det.

- Man behøver ikke nu-til-dags at dække hårdt op og få en masse udvisninger, hvis man i stedet kan læse spillet og lave en masse frikast. Det er jo ikke noget, der giver udvisninger.

- Det, dommerne slår hårdt ned på i år, er, hvis du river meget i stregspilleren. Det giver mange udvisninger, og det ligger ikke til os at rive dem rundt, pointerer han.

René Toft Hansen føler, at han er blevet hurtigere på fødderne, hvor han tidligere var langsommere og hang efter modstanderne.

- Jeg er blevet bedre til ikke at trække de udvisninger. Jeg tror, jeg har fået to udvisninger i Bundesligaen, og jeg fik ikke nogen i Totalkredit Cup, så jeg har fundet en god balance, mener han.

Danmarks kamp mod Makedonien går i gang klokken 20.15.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip