Retssag: Janni Spies og Christian Kjær skændes om 135 mio. kr.

Smilende og tilsyneladende rolig møder Janni Spies tirsdag op i Østre Landsret, hvor der skal sættes punktum i skilsmissen mellem hende og advokat Christian Kjær.

Det celebre par gik reelt fra hinanden i 2009, men tirsdag tager Østre Landsret fat på den sidste strid mellem parret.

135.638.000 kroner og 2.463.000 amerikanske dollar mener Janni Spies at have til gode. Pengene er ifølge Janni Spies selv gået til at renovere Kjærs hus, udgifter til hans privatfly og en skatterabat, som hun delte med Kjær, mens de var gift.

Hofjægermester og kammerherre Christian Kjær kræver frifindelse for at skulle betale de store pengebeløb, som Spies' advokat også kræver bliver pålagt renter for den tid, pengene ikke har været i Janni Spies' varetægt.

Sagsanlægget strækker sig over ulighed i parrets økonomi i 15 af de 20 år, de levede sammen. I de 15 år har Janni Spies ifølge sin advokat, Eigil Lego Andersen, haft et privatforbrug på 108 millioner kroner.

Christian Kjær har i de samme år brugt 77 millioner kroner til private gøremål.

Men de talrige overførsler fra Janni Spies til sin daværende mand på i alt 72 millioner kroner ændrer Spies' privatforbrug i perioden til 181 millioner og Kjærs til knap fem millioner kroner, anfører Andersen.

Oprindelig blev sagen anlagt ved Retten i Helsingør, men her besluttede man at henvise det usædvanlige opgør til landsretten.

De overførte beløb mellem det tidligere ægtepar daterer sig tilbage til starten af 1990'erne. Og det krævede beløb er vokset støt, siden sagen blev anlagt.

Kjærs advokat, Karoly Nemeth, argumenterer dog for, at en del af det svimlende beløb bliver krævet to gange, og at Spies derfor ikke skal have lov til at forhøje sit krav endnu en gang.

Slet ikke når der er tale om penge, der er betalt frivilligt under ægteskabet.

Retten tillader imidlertid det forhøjede krav, men kritiserer, at bilagene, som fører til tilladelsen, først er kommet Karoly Nemeth og retten i hænde et lille døgn før sagens start tirsdag morgen.

- Det efterlader reelt kun modparten med den mulighed at kræve, at sagen skal gå om, og mit indtryk er, at begge parter ønsker at få afsluttet denne sag - ikke at forlænge den, udtaler dommeren.

Og Karoly Nemeth bekræfter, at de vil føre sagen som hidtil, selvom vilkårene og kravet fra Janni Spies er blevet ændret med kort varsel.

Sagen er planlagt til at vare i flere dage.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip