Retten har talt: Så længe skal kaptajnen på Costa Concordia bag tremmer

En italiensk domstol idømmer onsdag aften krydstogtskibet Costa Concordias kaptajn, Francesco Schettino, 16 års fængsel, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forinden blev han erklæret skyldig i uagtsomt manddrab, da skibet under hans ledelse havarerede, da det sejlede på et undersøisk skær ud for øen Giglio.

Francesco Schettino brød onsdag eftermiddag sammen i tårer i en italiensk retssal, da han onsdag optrådte sidste gang inden dommen.

Han følte sig chikaneret og som offer for et karaktermord siden ulykken i 2012, da 32 af de 4229 mennesker om bord omkom efter skibets kollision mod en mindre klippeø ud for Italiens kyst.

Den 54-årige kaptajn var tiltalt for uagtsomt manddrab, for at have forårsaget ulykken og for at have forladt skibet, mens hundredvis af passagerer fortsat ventede på at blive evakueret.

I en appel til dommerne bad kaptajnen om ikke at blive forlisets eneste syndebuk.

- De sidste tre år er jeg blevet trukket igennem mediernes kødhakker, sagde Francesco Schettino i retten.

- Al skylden er blevet lagt på mine skuldre uden respekt for sandheden eller for ofrenes erindring.

Kaptajnen gik derpå i detaljer omkring de anklager, han føler sig uretmæssigt mast under, men undervejs i udredningen brød han sammen med et "basta" - så er det nok.

Costa Concordia gik på grund om aftenen den 13. januar 2012, da Schettino sejlede væk fra den planlagte rute og kom for tæt på øen Giglio. Her stødte det store skib på klipperne og kæntrede delvist.

Forsvaret hævdede, at kaptajnen forhindrede en langt mere alvorlig ulykke.

- Hvis domstolen skal give en straf, mener vi, at det skal være den minimale straf, sagde forsvarerne mandag.

Retssagen har varet 19 måneder, og anklageren krævede en fængselsstraf på 26 år og tre måneder for blandt andet manddrab.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip