Rig russer tvunget til at sælge stjernerne

Rigmanden bag Ruslands rigeste klub FC Anzhi Makhachkala sælger nu ivrigt ud af klubbens hundedyre stjerner.Da Suleiman Kerimov skød ufattelige mængder penge i russiske Anzhi, var det med ambitioner om at kunne blande sig i den europæiske fodboldelite inden længe. Nu blot to et halvt år efter russerens opkøb nedjusteres der kraftigt.

Kerimovs aktier i gødningsgiganten Uralkali har fået et hak i tuden på godt 2 mia. kroner, og så bliver det tydeligt, hvad der sker, når rigmænd, der har købt en fodboldklub som legetøj, ikke er så rige længere. Anzhis skyhøje årlige budget på lidt over en milliard kr. skal nu skæres ned til 280-390 mio. kroner, fortæller klubben via deres Twitter-profil.

Det involverer blandt andet salg af stort set alle de dyre indkøb, som klubben har foretaget siden Kerimovs entré. Willian, købt fra Shakhtar Donetsk så sent som i januar 2013 for 260 mio. kr., skal afhændes så hurtigt som muligt, melder russiske medier. Det samme skal den tidligere Barcelona-stjerne Samuel Eto'o, da han udover at have været hundedyr i transfersum, også sidder på en formidabel årsløn på 171 mio. kr.

Prominente russiske landsholdsspillere som Yuri Zhirkov og Igor Denisov skulle efter sigende allerede være afsat - ligakonkurrenterne fra Dynamo Moskva har sagt mange tak og snuppet profilerne fra kriseramte Anzhi, som ellers var spået som mesterskabsfavoritter af russiske eksperter.

Samtidig slog den tidligere Brøndby-træner René Meulensteen sin egen rekord i hurtig fyring fra sin tid i vestegnsklubben. Russerne afskedigede ham nemlig som cheftræner efter blot to kampe. Gadzhi Gadzhiyev, som før har trænet klubben, er udset til at tage over for hollandske Meulensteen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip