Rigsarkiv-tyve bliver bag tremmer

To mænd, der sigtes for tyverier fra Rigsarkivet, skal blive i deres celler i yderligere fire uger.

En dommer i Københavns Byret har onsdag besluttet at forlænge varetægtsfængslingen af mændene, der er henholdsvis 46 og 53 år gamle.

- Grundlaget er det samme, oplyser lederen af efterforskningen, Bo Hass Jensen fra Københavns Politi til Ritzau.

Det vil sige, at hensynet til politiets efterforskning ifølge dommeren fortsat gør det nødvendigt at holde mændene indespærret. Begge har nægtet sig skyldige, men har siddet fængslet siden anholdelsen sidst i oktober.

Politiet vil ikke fortælle nærmere om efterforskningen og heller ikke om antallet af afhøringer, som er gennemført. De forventer dog at have et anklageskrift klar inden for de næste par måneder.

Fem efterforskere arbejdede udelukkede på sagen om Rigsarkivet sidst på året, og "vi har meget at lave," lød det tidligere fra efterforskningslederen.

Sigtelsen drejer sig om tyveri af især historiske dokumenter fra Anden Verdenskrig og fra retsopgøret efter besættelsen.

Det påstås, at tyverierne fra både Rigsarkivet og fra det tidligere Landsarkivet for Sjælland skal have stået på i 10 år.

Hjemme hos de to mænd har politiet fundet adskillige dokumenter, men politiet har en mistanke om, at en del er blevet solgt videre.

Tidligere har politiet sagt, at motivet både kan være personlig interesse og for at tjene penge.

Angiveligt har begge mænd personligt kendt Kaj Buchardt, der kæmpede på tysk side under Anden Verdenskrig. Det er blandt andet papirer om denne mand, der skal være blevet stjålet.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip