Riis: Flot af Fuglsang

Torsdag kunne han så igen vise lidt af sine fremskridt frem for sin tidligere holdejer, da han efter en flot præstation på den dobbelte opstigning til Alpe d'Huez kom ind sammen med Bjarne Riis' dyrt betalte trumfkort Alberto Contador.

Bjarne Riis anerkender, at danskeren er i gang med en virkelig godkendt Tour, hvor han nu fra sin syvendeplads har næsten fem minutters forspring til Michael Rogers på ottende-pladsen. Det lugter af en sikker opnåelse af målet om top-10-placering med to etaper tilbage.

- Det er flot kørt af Jakob. Han viser god stabilitet. Jeg synes, han har vist fin kørsel i hele Touren ind til nu, så det er flot, sagde Bjarne Riis, der godt ville finde roserne frem midt i sin egen store skuffelse over Alberto Contadors fald i forhold til Froome, Joaquim Rodriguez og Nairo Quintana.

Også Kim Andersen, der havde Jakob Fuglsang under vingerne sammen med Schleck-brødrene hos Leopard-Trek inden skiftet til Astana, var imponeret, da BT mødte ham i målområdet.

- Han kører super flot. At han kan sidde med på den måde på sådan en etape er rigtig flot, synes jeg. Han har kørt til et 12-tal på karakterskalaen.

Selvom Kim Andersen har et særdeles godt kendskab til den tidligere mountainbike-rytter, så har præstationerne i dette års Tour alligevel imponeret ham.

- Jeg synes Jakob kører overraskende godt. Han holder bedre ud, end jeg havde regnet med oven på så hårde etaper.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg tror på, at han kan blive en rigtig god rytter, og en specielt en rigtig god Tour-rytter. Hvis der er et Tour de France, hvor ruten passer bedre til ham, så kan det være at han kan ende helt oppe foran. Måske top 3.

- Han er kun 28 år, og han startede sendt med at køre på landevej, så hvis han fortsætter den udvikling han er i gang med, så kan det være, at han kan ende helt oppe i toppen af klassementet en dag, lyder de store prognoser fra Kim Andersen.

 

Dagens Gossip