Riis henter dansk sportsdirektør

Sportsdirektør Bradley McGee forlader Bjarne Riis' cykelhold Saxo Bank-Tinkoff Bank. Til gengæld vender Lars Michaelsen tilbage til det danske cykelhold, meddeler holdet i en pressemeddelelse.

Efter fire sæsoner har australske McGee, der på mange måder har været Bjarne Riis' højre hånd og ledende sportsdirektør i mange løb, besluttet at skifte spor og blive coach på New South Wales Institute of Sport - med fokus på udviklingen af australske talenter.

- Efter 20 års arbejdsliv i Europa føler jeg nu, at jeg vender tilbage til mine rødder, da jeg selv var en af de første atleter, der blev udvalgt til at være en del af instituttet efter dets oprettelse i 1996, siger McGee.

Han kalder det en svær beslutning at forlade Riis og vil gerne forblive en ven af det danske hold. Det lader ikke til at blive et problem.

- Jeg har stor respekt for Brads beslutning. Selv om Brad allerede har stor erfaring som sportsdirektør, er han også stadig relativt ung, så jeg forstår hans ønske om at udvikle sig yderligere og hente nye inputs.

- Jeg vil gerne takke Brad for hans arbejde for holdet. Han har været en vigtig del af vores sportslige ledelse og har gennem årene vist igen og igen, at han er en fantastisk ledertype og sportsdirektør for vores ryttere og stab.

- Oveni er han en rigtig fin fyr, så jeg håber, at han en dag vender tilbage til holdet, siger Bjarne Riis.

For holdejeren og rytterne bliver det i stedet til et gensyn med Lars Michaelsen, der kørte for Riis' hold fra 2003 til 2007 og efterfølgende var sportsdirektør. De seneste to år har Michaelsen været sportsdirektør hos Leopard Trek og Radioshack-Nissan-Trek.

- Jeg er meget glad for at kunne byde Lars velkommen tilbage og ser frem til at arbejde sammen med ham igen.

- Lars kommer med solid erfaring som sportsdirektør, han er stærk organisatorisk, og han bliver uden tvivl et stort aktiv for os, særligt i forhold til forårsklassikerne, siger Bjarne Riis.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip