Riis holder 13 Saxo-Tinkoff-ryttere hen i uvished

Nicki Sørensen er en erfaren mand. Ikke bare fordi han har gennemført Tour de France 10 gange og set det meste på en cykel i 15 sæsoner som professionel. Men panik ligger ikke til den 38-årige familieforsørger, selv om udsigten til arbejdsløshed i et finanskrisehærget Europa godt kan udløse koldsved hos de fleste. Lige nu er Sørensens fremtid uafklaret. Og det er en skæbne, han deler med et halvt hold kolleger på Team Saxo-Tinkoff.

- Jeg har ikke skrevet under på noget og står uden kontrakt for næste sæson, men alligevel har jeg ikke samme panik, som da jeg var 25 år. Det var nok noget helt andet dengang, fordi jeg var bekymret for min karriere som professionel cykelrytter, siger Sørensen til BT.

Sammen med 12 andre ryttere på holdet står Nicki Sørensen formelt set uden kontrakt for 2014. De sætter deres lid til, at Bjarne Riis snart formår at hive en gylden sponsorkanin op af hatten som afløser for den russiske finansmand, Oleg Tinkov, der i år angiveligt har postet 35-40 mio. kroner i dansk cykelsports professionelle flagskib.

- Der er positive tilkendegivelser fra Bjarne, men udover det ved vi ikke konkret noget om, hvor vi står, siger Sørensen, der har været i en lignende situation før, da Riis i efteråret 2004 måtte tage af sin personlige formue for at stille kaution hos Den internationale Cykel Union og dermed redde holdets eksistens.

Dengang betød det en betydelig lønnedgang for holdets ryttere. Det kan godt blive konsekvensen igen, erkender Nicki Sørensen.

- Der skal jo være en vis sammenhæng mellem indtægter og udgifter. Hvis ikke der er det, er det først og fremmest os som ryttere, der bliver ramt på lønnen, når der skal forhandles kontrakt, indrømmer Sørensen.

Meldingerne fra hovedkvarteret hos Team Saxo-Tinkoff fortæller, at man er tæt på at kunne offentliggøre nyt om den prekære sponsorsituation. Men om det betyder økonomisk status quo eller en livrem spændt til bristepunktet og bughulen, er endnu uvist.

- Jeg er rimeligt langt, men der er stadig nogle ting, som skal falde på plads, siger Riis til BT - uden at ville uddybe mere konkret, med hvem han forhandler og hvor.

Foreløbig har Anders Lund meddelt, at han stopper karrieren efter denne sæson for at blive optaget på Københavns Universitet. Men Nicki Sørensen har ikke en plan B klar for sit arbejdsliv.

- Jeg har ikke en bagdør på klem eller forhandlinger kørende med andre hold. Lige nu er det faktisk et forfærdeligt marked, for flere hold lukker efter denne sæson, erkender Sørensen, der kan se hold som Euskaltel og Vancansoleil dreje nøglen om.

Under sommerens Tour de France lod Saxo Bank-bossen Lars Seier skinne igennem, at man nok skulle stå last og brast med Riis endnu en gang. Men man ville ikke strække sig så vidt som til at lukke hullet efter spradebassen Oleg Tinkov. Men der er også en kontrakt helt frem til 2015 med Alberto Contador at skulle leve op til, så millionerne kan hurtigt få hjul at smutte på.

 

Dagens Gossip