Riis-lærling imponerer i USA

Han er i dette efterår taget ind på en lærlinge-kontrakt hos Bjarne Riis, en såkaldt stagiaire-aftale. Den 22-årige rytter er i øjeblikket med Saxo-Tinkoff holdet, der kører etapeløbet USA Pro Challenge i Colorado. På den første etape over 108 km med start og mål i skisportsbyen Aspen, viste den unge dansker styrke i de amerikanske bjerge, hvor han lavede et godt stykke arbejde for de to klassement-ryttere Rory Sutherland og Michael Rogers.

- Drengene arbejdede virkelig godt sammen på denne meget dramatiske og intense første etape. Vi havde Michael Rogers og Rory Sutherland i den første gruppe. Bruno Pires og vores stagiaire Jesper Hansen gjorde et godt job i finalen og blev sat af med kun to kilometer tilbage, siger sportsdirektør Lars Michaelsen om indsatsen på etapen til holdets officielle hjemmeside.

Jesper Hansen kom ind 44 sekunder efter etapevinderen, slovakken Peter Sagan fra Cannondale-holdet, mens Rory Sutherland blev nummer syv. Blandt de ryttere, der ikke kunne følge med, var tyske Jens Voigt (2.16), Tour-vinder Chris Froome (4.59) og hans trofaste hjælper Richie Porte (6.41).

Tirsdag venter en krævende etape over 202 km fra Aspen til Breckenbridge, hvor rytterne for alvor kommer højt op i den tynde luft i Rocky Mountains.

- Morgendagens etape tager os op over 3700 meter, og vi håber på, at både Rory og Michael sidder med i finalen, siger Michaelsen.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip