Riis-rytter: Vi behandles som stjerner

Det var den korte version af Christopher Juul-Jensens møde med den belgiske forårsklassiker Flandern Rundt. Men selv om den 23-årige Team Saxo-Tinkoff rytter totalt udkørt måtte stå af efter godt 200 kilometers ridt på bumlede veje og brosten, var det en oplevelse for livet, erklærer aarhusianeren.

- Det var decideret mind blowing at køre Flandern Rundt. Lige meget, hvor man kiggede hen, var der tilskuere i tusindvis. Selv da jeg blev sat af den bageste del af feltet og kørte alene, skreg de mig på det nærmeste frem. Jeg kan roligt sige, at ingen andre sportsgrene kommer i nærheden af det, når man kigger på nærkontakten mellem publikum og atleter, siger Juul-Jensen dagen derpå.

Christopher Juul-Jensen er i gang med sin anden prof-sæson og stadig så ny i gamet, at han ser og møder ting for første gang. Og han blev for alvor bevidst om at være kommet til cykelsportens hjerteland, da han i sidste uge tog med ud til Matti Breschels belgiske fanklub i udørken Ichtegem.

- Vi havde lige kørt Gent-Wevelgem, og det var ikke gået specielt godt. Nå, men vi tog sammen ud til Mattis fanklub, og jeg tænkte, at det bliver nok lidt op ad bakke. Man da vi trådte ind ad døren til en skummel bar med øl, fritter og cykelsport. De store øldrikkende belgiere tog imod Matti, som om han var paven. Alene det at have kørt de løb, er nok til at få heltestatus, fortæller Juul-Jensen, som har mærket det historiske vingesus ved mødet med cykelsportens løbsmonumenter.

- Jeg er blevet meget mere bevidst om alt det historiske. Der er noget fascinerede ved det i forhold til så mange andre løb. Det kan næsten ikke sammenlignes med noget andet i cykelsporten, mener den danske rytter, som onsdag stiller til start i Grote Scheldeprijs, og søndag begiver sig i kast med sagnomspundne Paris-Roubaix.

- Jeg har set Jørgen Leths "En forårsdag i Helvede" en del gange som optakt til mit eget Paris-Roubaix. Jeg har et håb om, at det ikke bliver lige så hårdt lige så tidligt for mig personligt. Jeg vil gerne med i udbrud for at runde klassikerperioden af på den måde. Men ellers handler det om at gøre det forberedende arbejde for Matti og så håbe på, at han har benene til at være med. Det er selvfølgelig ærgerligt, at det kun blev til en 25. plads for ham i Flandern Rundt, men når man har en kaptajn, der har givet sig 110 procent, kan man ikke forlange mere.

 

Dagens Gossip