Riis skal til høring om Contador

Den danske holdejer møder d. 19. august op i retten i Lausanne, hvor han vil kæmpe for en sag, som potentielt kan få betydning for hans holds fremtid. CAS oplyser fredag eftermiddag, at Riis Cycling A/S har slæbt UCIs licenskommission i retten.  Sagen handler om Riis' stjernerytter Alberto Contador, som sidste år vendte tilbage til cykelsporten, efter han havde afsonet karantæne. En regel siger, at ryttere, som vender tilbage til cykelsporten efter en dopingkarantæne, ikke kan optjene de afgørende "Value points", som afgør, hvilke cykelhold, der skal være en del af cykelsportens superliga, World Touren. Reglen blev indført omkring VM i Danmark i 2011, men Contadors dopingsag stammer tilbage fra Tour de France 2010, og derfor mener Riis ikke, at Contador kan straffes med tilbagevirkende kraft.

Alberto Contador har takket være sin sejr i Vuelta a Espana sidste år, samt Tour de France i år optjent mange point, men de point tæller ikke, når licenskommissionen afgør, hvilket hold, der får status af World Tour-hold. Uden Contadors point kan Team Saxo-Tinkoff få betydeligt sværere ved at opnå denne status fremover.

Bjarne Riis har tidligere luftet sin utilfredshed med UCIs beslutning om at give Contador denne ekstra straf. Det skete blandt andet efter Vuelta a Espana sidste år, hvor han truede UCI med at lade Alberto Contador blive væk fra løb, fordi Contador ikke må optjene de vigtige point.

- Vi mener, vi har en god sag, og at vi har vores ret til at få de point, som Contador kører ind. Alt andet giver ingen mening, sagde Bjarne Riis dengang til BT.

Alberto Contador ligger aktuelt nummer 12 på World Tour-listen med 252 point. Samlet har Team Saxo-Tinkoff 770 point og ligger på 4. pladsen. Uden Contadors point dumper holdet ned på 11. pladsen.

World Tour-pointene er ikke helt det samme som value points. Hvor mange value points en rytter har er ikke offentligt kendt, men pointene udregnes blandt andet på baggrund af World Tour-pointene.

Systemmet er ikke let at forstå, hvilket mange i cykelsporten er utilfredse med. Bjarne Riis vil i første omgang have omstødt beslutningen, som lige nu rammer Alberto Contador og i sidste ende Bjarne Riis og Team Saxo-Tinkoff.

BT har været i kontakt med Team Saxo-Tinkoffs pressechef, Anders Damgaard, og han bekræfter, at den langvarige sag omkring Contadors point stadig er i gang.

 

Dagens Gossip