Riis skraber bunden på sejrsliste

Der var engang, hvor Bjarne Riis med en vis ret kunne tale om at have verdens bedste cykelhold.

Målt i antal sejre er der langt op til de dage, hvor man var spillede en hovedrolle i de store klassikere og havde ryttere som Carlos Sastre og Andy Schleck i spil om sejren i Tour de France.

På den seneste rangliste over antal sejre i sæsonen opgjort efter Vuelta España, har Team Saxo-Tinkoff trods etapesejr til den danske mester Michael Mørkøv og Nicolas Roche, ikke formået at flytte sig fra en bundplacering blandt de 19 hold fra cykelsportens World Tour superliga.

Blot syv sejre er det blevet til i år. Og det antal har enmandshærens Peter Sagan overgået mere end tre gange eftersom slovakken med gevinst nummer 22 i GP Montreal søndag aften er sæsonens mest vindende med en solid margin til Mark Cavendishs 16 og Marcel Kittels 15 førstepladser.

Brian Holm og Quickstep kan inden længe tage til VM i Firenze i visheden om at være suverænt mest vindende mandskab med 49 sejre. Det endda i en sæson, hvor holdets belgiske big hitter Tom Boonen har ligget underdrejet med skader og sygdom i lange perioder. Til gengæld har nytilkomne navne som Mark Cavendish, Gianni Meersman og Tony Martin leveret varen hos Holm og kompagni.

Bjarne Riis kan måske finde en smule trøst i, at Team Saxo-Tinkoff på Cycling Quotients verdensrangliste indtager en samlet 10. plads.

Se listen over de 19 professionelle firmaholds sejrskonto her:

QuickStep: 49

Cannondale: 35

Team Sky: 34

Orica-Greenedge: 32

Movistar: 29

FDJ: 29

BMC: 29

Katusha: 28

Belkin: 26

Lotto: 24

RadioShack: 23

Argos-Shimano: 22

Garmin-Sharp: 16

Astana: 14

Lampre: 12

Vacansoleil: 10

AG2R: 8

Team Saxo-Tinkoff: 7

Euskaltel: 6

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip