Riis: Vi er klar til at ofre Kreuziger

Lørdagens store opgave for Saxo-Tinkoff bliver at forsvare Alberto Contadors andenplads i klassementet, slog holdejer Bjarne Riis fast før løbets 20. etape, en 125 kilometer lang etape, der slutter på en stigning uden for kategori.

Saxo-chefen er klar til at ofre Roman Kreuziger i kampen for den mission.

- Ja, det vil jeg absolut. Det vil blive utrolig svært for ham (Roman Kreuziger) at komme op på podiet, for de to (Nairo Quintana og Joaquim Rodriguez) er stærkt kørende, men lad os nu se, siger Bjarne Riis.

Roman Kreuziger ligger aktuelt på en fjerdeplads, og kan han holde den, vil det være hans bedste placering i Tour de France nogensinde. Han hidtil bedste resultat er en 8.-plads.

Tjekken kommer til at score en masse World Tour-point, hvis han kan slutte i toppen af klassementet, mens Alberto Contadors point på grund af hans dopingsag endnu ikke tæller for det danske hold.

Alt det betyder dog intet for holdets taktik, siger Bjarne Riis, og holdet forventer, at sagen om Contadors point bliver ændret, så spanierens resultater igen vil tælle.

World Tour-point er en del af et større og temmelig indviklet pointsystem, der afgør hvilke hold, der får licens til cykelsportens superliga. Også tidligere års resultater tæller med.

Alberto Contador sagde forleden, at han er ligeglad, om han bliver nummer to eller nummer 10 i løbet. Han er kun interesseret i sejren. Men den indstilling er ændret, siger holdejeren.

- Når vi er her, vil han også forsvare sin andenplads.

- Vi skal forsøge at forsvare Albertos andenplads og Romans fjerdeplads og gerne få ham længere op, hvis det er muligt. Men holdkonkurrencen er vi også interesseret i, siger Riis.

Saxo-Tinkoff fører holdkonkurrencen foran Radioshack.

- Radioshack kører med mange folk ude foran, og derfor er vi nødt til at passe på dem. Hvis vi vil vinde den holdkonkurrence, må vi ikke lade dem køre tre mand. Det er så simpelt, siger Riis.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip