Riis vil stadig blive undersøgt

Det fastslår direktør i Anti Doping Danmark, Lone Hansen, som fortsat holder et vågent øje med udviklingen i den spanske dopingretssag Operación Puerto, der har lægen Eufemiano Fuentes som fikspunkt.

Fuentes gav tirsdag Bjarne Riis en belejlig håndsrækning ved at fortælle, at han aldrig har haft noget med den danske holdejer at gøre, men det betyder ikke, at Anti Doping Danmark fjerner opmærksomheden fra Riis.

»Det (Fuentes’ udtalelser, red.) kan vi ikke rigtigt forholde os til. Jeg kan bare se, at Fuentes er en presset mand, der står til en fængselsdom,« siger Lone Hansen.

Hun fortæller, at det ikke ændrer noget i Anti Doping Danmarks efterforskningsarbejde, at Eufemiano Fuentes uden for retsbygningen i Madrid gav Bjarne Riis et helle.

Omfattende efterforskning

Anti Doping Danmark (ADD) er i gang med en omfattende efterforskning af dopingmisbrug og arbejder tæt sammen med de spanske antidoping-myndigheder, der har lovet ADD direkte adgang til alle oplysninger om danske aktører i Fuentes-sagen, når den efter planen afsluttes på tirsdag i næste uge.

»Lige så snart den civile retssag mod Fuentes er afsluttet, får de (den spanske antidoping-organisation.red.) så meget information fra retssagen som overhovedet muligt. De arbejder lige nu på, hvor meget de kan få af dokumenter. Der vil vi efterfølgende gå ind og kigge på Fuentes-sagen med sportens øjne,« siger Lone Hansen og tilføjer:

»Så der kommer et efterspil, efter at sagen bliver lukket 9. april.«

Hamilton står ved forklaring

Bjarne Riis blev involveret i den omfattende Operación Puerto, da hans tidligere rytter, Tyler Hamilton, fortalte, at netop Bjarne Riis introducerede ham for dopinglægen i tiden hos Team CSC.

De tre mødtes ifølge amerikaneren på et hotelværelse i 2003, hvor Hamilton skulle diskutere bloddoping med Fuentes, men Fuentes nægtede tirsdag uden for retsbygningen i Madrid ethvert kendskab til Bjarne Riis.

»Jeg kender ikke Bjarne Riis personligt. Jeg ved selvfølgelig, hvem han er fra billeder og så videre, men jeg har aldrig haft noget med ham at gøre,« sagde Fuentes til sporten.tv2.dk.

Tyler Hamiltons PR-agent fortæller til Berlingske, at Hamilton står ved sin forklaring, som han både gav under ed i retten i Madrid og i sin bog, »Det Hemmelige Løb«.

Ifølge Andrew Hood, som dækker europæisk cykelsport for VeloNews og følger Operación Puerto-retssagen tæt, er Eufemiano Fuentes’ udtalelser nøje kalkulerede af en yderst begavet mand.

»Det store spørgsmål er: Kan vi tro på noget som helst, de siger? De har alle sammen dagsordener, og Fuentes er en meget dygtig kommunikatør af sine budskaber. Forskellen er bare, at Hamilton var under ed, da han afgav forklaring,« siger Andrew Hood, der kun kan få øje på et motiv bag Eufemiano Fuentes’ frikendelse af Riis.

»Fuentes forsøger formentlig at beskytte sine egne interesser. Han er »under the gun« og står foran en stor ydmygelse, hvis han bliver dømt, så han prøver at minimere skaderne ved ikke at tage flere folk end højst nødvendigt med i faldet, tror jeg,« siger Andrew Hood.

 

Dagens Gossip