Rikke Gøransson: Det har Paradise Hotel lært mig

04/10/2013 09:39

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Det er efterhånden fast tradition. Når vinteren for alvor har bidt sig fast i Danmark, kan man fra mandag til torsdag hver aften følge en gruppe smukke, unge mennesker i reality-showet Paradise Hotel.

For værtinden Rikke Gøransson er det i år ottende gang, hun skal guide seere gennem showet, der byder på fester, venskaber og uvenskaber og ikke mindst masser af drama, når deltagerne vælger og fravælger hinanden. Lige nu er hun i Costa Careyes, hvor optagelserne til den nye sæson begynder i dag, fredag.

At have været med så længe, har lært hende lidt af hvert, fortæller hun til Newspaq.

Hvad har du lært om at møde nye mennesker?

- Jeg har lært det helt klassiske - at man ikke skal dømme folk på forhånd. Specielt i Paradise Hotel har jeg lært, at det ofte er de deltagere, jeg har en mening om fra starten, der har overrasket mig mest og haft mest at byde på. Og det er noget, jeg også har taget med mig i mit private liv. Folk får en ekstra chance.

Om venskaber?

- De tager mange år at opbygge. I hvert fald de ægte af dem. Men jeg har også lært, at man binder sig hurtigere til andre mennesker, når man er isoleret fra omverdenen. Alle har brug for nogen at betro sig til.

Om kærlighed?

- Kærlighed er et svært emne. Men i Mexico har den de bedste betingelser for at gro. Stemningen er ligesom sat. Derhjemme er man mere tillukket, her smider man paraderne. Men spørgsmålet er, jo om den kan overleve, når man kommer hjem til hverdagen.

Hvad har du lært om intriger?

- At de opstår, når éns typer mødes. To alfahanner eller alfahunner, for eksempel. De kommer i karambolage med hinanden. Og så opstår de, når folk er engagerede og har noget på spil. Jeg prøver selv at holde mig ude af intriger. Jeg har oplevet det et par gange, men jeg vender ryggen til og går min vej.

Bagtaleri?

- Det er kilden til alt ondt. Men alle gør det, og ofte ikke i en ond mening. Det er jo også en måde at finde samhørighed på.

Hvad har du lært om at feste?

- Livet er en fest. Og det skal fejres. Men livet er ikke ligeså meget en fest hjemme i Danmark, som det er i Mexico. I Mexico tager man ikke stilling til vasketøj og regninger.

Om skønhed?

- Den kommer i mange former. Jeg synes, at skønhed er, når man er omsorgsfuld og mild og tør ofre noget for andre. Det har meget med de indre værdier at gøre.

Hvad har du lært af at være væk?

- At slappe af. Alt foregår bare i et andet tempo i Mexico. Man finder ro.

At komme hjem?

- Når jeg kommer hjem, finder jeg ud af, hvad jeg har savnet. Og det er for det meste mine venner og min familie, men det kan også være at gå i Netto og at lave mad selv i sit eget køkken.

//Newspaq