Rikke Göransson: Jeg bliver irritabel uden sukker

Vi kender hende bedst som vært på TV3-realityshowet Paradise Hotel, hvor hun hver uge styrer deltagerne gennem ugens udfordringer. Men alle, der har set det populære tv-program, véd også, at 28-årige Rikke Göransson altid ser strålende ud. Og det smukke ydre skyldes ikke kun gode gener og dygtige stylister. Hun træner for at holde formen ved lige, så hun både føler sig sund og ser godt ud på skærmen.

Det fortæller hun til træningsmagasinet Move.

Ibi Støving sværger til blodtypediæten. Læs hvorfor på femina.dk

Men det har ikke altid været sådan. Det var først, da hun rundede de 25 år, at hun begyndte at gå op i at være sund.

- Jeg var til en fitting og opdagede, at tøjet ikke længere sad helt så godt, som det plejede. Så tænkte jeg, at det var på tide at gøre noget ved det. Jeg havde på det tidspunkt ikke dyrket motion i omkring fem år, og det havde faktisk ingen konsekvenser haft, før jeg fyldte 25, siger Rikke Göransson.

Det behøver ikke være så hårdt

Som vært på Paradise Hotel er hun væk hjemmefra mange måneder ad gangen, men det har ikke nogen indflydelse på hendes sundhed.

Få opskriften på en lækker jordbærkage uden sukker og mel, på femina.dk

- Det er ikke så svært at leve sundt, når man er væk hjemmefra. Det handler bare om indstilling. Jeg bruger, hvad vi har af faciliteter, og løber gerne en tur et par gange om ugen. Jeg har valgt at leve sundt, når jeg er i Mexico, men det behøver ikke være så hårdt. Jeg gør, hvad jeg lige kan overskue, og spiser fornuftigt – og det er altså ikke umuligt, selv om jeg befinder mig langt væk hjemmefra!

Balance i tingene

Selv om hun har besluttet sig for at leve sundt, betyder det ikke, at der er vendt op og ned på alting. Der skal være plads til udskejelser, for hun vil nyde livet, selv om hun har et image, der skal plejes.

- Jeg har valgt at være sundt på et niveau, som passer godt ind i det liv, jeg lever. Jeg har for eksempel ikke lyst til at skære alt sukker væk fra min kost, for så bliver jeg simpelt hen irritabel. Der skal være en balance i tingene, men når jeg lever sundt, er der bare så mange ting, der bliver bedre. Og det gør det nemt at blive ved. Når jeg træner, udskilles der en masse endorfiner, så mit humør stiger, mit energiniveau er i top, og alt er bare dejligere. Og så sidder tøjet selvfølgelig også bedre, siger Rikke Göransson til Move.

Af redaktionen, FEMINA/NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip