Ringkøbing-Skjern godt på vej til at blive selvforsynet med vedvarende energi

Ringkøbing-Skjern Kommunes arbejde for at nå den ambitiøse målsætning om at blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020, går efter planen.

Et netop offentliggjort energiregnskab for 2011 viser, at kommunen i det samlede regnskab er nået op på at dække 37,5 procent af det samlede energiforbrug med vedvarende energi.

- Ifølge Energi2020-Strategien er målet for 2011 på 35 procent, så vi holder skansen, siger leder af kommunens energisekretariat, Henning Donslund, og fortsætter:

- Men vi er dog langt fra i mål, og næste etape bliver endnu sværere. Her kommer det foruden vindmøller i særdeleshed til at handle om biogas, solenergi, energioptimering af bygninger samt transport, siger Henning Donslund.

Energiregnskabet er blevet opgjort hvert andet år siden 2007. I 2009 var andelen af vedvarende energi på 25,5 procent.

Det går også godt med at minimere udledning af CO2. Her viser tallene en god reduktion fra basisåret 2007, hvor hver borger i kommunen udledte 10,7 ton CO2. I 2009 var tallet på 9,7 ton per indbygger, og nyeste tal for 2011 viser et gennemsnit på 6,0 ton CO2 per indbygger i Ringkøbing-Skjern kommune. Til sammenligning er gennemsnittet i Danmark på 8,3 ton per indbygger.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip