Risikerer fængselsdom: Amalie tiltalt for at lyve i retten

17/01/2013 15:13

Holger Madsen

Nyheder
Reality-stjernen Amalie Szigethy er blevet tiltalt for at lyve i retten, og den slags kan give fængselsstraf. Sagen kommer for retten på tirsdag klokken 9.30 i Københavns Byret. Politiets tiltale mod Amalie skyldes, at hun under retssagen i 2011 mod kæresten Peter Birch forsøgte at redde ham ved at lyve. Først anmeldte hun ham for vold ved blandt andet at have taget kvælertag på hende, men i retten trak hun forklaringen tilbage. Dommerne fandt dog Peter skyldige i vold, og dermed kunne man samtidig konkludere, at Amalie løj i retten. Det fik efterfølgende politiet til at rejse en sigtelse for falsk vidneforklaring - og nu kommer sagen altså for retten. Peter Birch fik dengang 40 dages fængsel i voldssagen, og Amalie risikerer også en ubetinget dom. Anklagemyndigheden oplyser til Se&Hør, at normal praksis er 60 dages fængsel.

Mest læste i dag

Reality-stjernen Amalie Szigethy er blevet tiltalt for at lyve i retten, og den slags kan give fængselsstraf.

Sagen kommer for retten på tirsdag klokken 9.30 i Københavns Byret.

Politiets tiltale mod Amalie skyldes, at hun under retssagen i 2011 mod kæresten Peter Birch forsøgte at redde ham ved at lyve.

Først anmeldte hun ham for vold ved blandt andet at have taget kvælertag på hende, men i retten trak hun forklaringen tilbage.

Dommerne fandt dog Peter skyldige i vold, og dermed kunne man samtidig konkludere, at Amalie løj i retten.

Det fik efterfølgende politiet til at rejse en sigtelse for falsk vidneforklaring - og nu kommer sagen altså for retten.

Peter Birch fik dengang 40 dages fængsel i voldssagen, og Amalie risikerer også en ubetinget dom.

Anklagemyndigheden oplyser til Se&Hør, at normal praksis er 60 dages fængsel.