Roche hylder Giro-start

Mandag blev ruten til næste års Giro d'Italia præsenteret, og det italienske etapeløb sættes i gang i Nordirland og Irland. Det glæder den irske Saxo-Tinkoff-rytter Nicolas Roche, der ser frem til at skulle køre et par etaper i hjemlandet.

- Jeg synes, det er fantastisk. Jeg ved, at folk har arbejdet hårdt i mange år for at få Giro'en til de to lande, så jeg synes, det er rigtig spændende, og det er en enorm præstation for de involverede personer, og det bliver for begge lande en stor oplevelse at være vært for dette fantastiske cykelløb. Men i særdeles for tilhængerne bliver det kæmpestort, siger Nicolas Roche sit holds hjemmeside.

Årets udgave af Giro d'Italia blev i maj 2011 skudt i gang i Herning til stor begejstring for de danske cykelfans. Næste år er det den nordirske hovedstad, Belfast, der får æren af at åbne den italienske klassiker, som Saxo-Tinkoff-rytteren vurderer som både en interessant og hård rute.

- Gennem de sidste par år har Giro d'Italia budt på ekstreme vejrforhold og hårde bjergetaper. Dette års rute byder på syv hårde bjergetaper med mål på toppen, tre tidskørsler og en håndfuld af muligheder for sprinterne, siger han om den rute, som arrangørerne slår meget på er 'menneskelig'.

Roche har i år haft en stor sæson, som han afsluttede med et fornemt Vuelta a España. Her blev ireren samlet nummer fem efter at have båret førertrøjen undervejs.

 

 

 

 

Dagens Gossip