Rockerboss holdt bag tremmer efter storaktion

Ni rockere på Sjælland er vågnet op torsdag morgen i politiets varetægt. Omkring 90 andre rockere er dog løsladt efter onsdagen store politiaktion mod rockerborge tilhørende Bandidos og Hells Angels.

- Vi har seks anholdte endnu, som vi forventer kommer i Grundlovsforhør senere torsdag. To er blevet løsladt i løbet af natten, siger kommunikationsmedarbejder Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

En af de anholdte er den øverste chef for Bandidos i Danmark, præsident Michael "Kokken" Rosenvold, skriver Sjællandske Medier.

Han sigtes sammen med de øvrige anholdte for ulovlig våbenbesiddelse, da politiet fandt to pistoler under ransagning af rockerborgen på Hejreskovvej i Kvistgård.

Tre rockere ud af 33 anholdte er stadig hos politiet i Midt- og Vestsjælland, da de kan kobles med en skarpladt pistol i en Bandidos-rockerborg.

- Vi overvejer hvor mange af dem, der skal fremstilles i grundlovsforhør, og det tager vi stilling til i løber af formiddagen torsdag, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard til Ritzau.

Ved den koordinerede aktion mod 18 rockerborge på Sjælland blev omkring 100 rockere tilbageholdt, og politiet beslaglagde våben og stoffer. Tilsyneladende var aktionen mest ment som en alvorlig advarsel til rockerne.

I København blev der tilbageholdt knap 40 personer i forbindelse med ransagninger af fire rockerborge.

Politiet slog til mod rockerne på grund af efterretninger om, at en ny konflikt er under opsejling.

På rockerborgene fandt politiet blandt andet tre pistoler, magasiner til skydevåben, knojern, økser og slagvåben. Desuden beslaglagde politiet stoffer som hash og anabolske steroider.

 

Dagens Gossip