Røde Kors opfordrer til »humanitær pause« i syrisk by

»Vi opfordrer de syriske myndigheder til at tillade levering af fødevarer og medicinske forsyninger,« siger Magne Barth, der er leder af ICRCs delegation i Syrien.

Ifølge ICRC er tusinder af civile i livsfare i byen, hvor Assads tropper har sat hårdt ind med luftvåben og artilleriangreb for at genvinde området fra syriske oprørsgrupper.

Magne Barth fra ICRC fortæller, at organisationen bliver forhindret i at yde nødhjælp til de belejrede beboere i Homs, og at de stridende parter ikke gør det muligt for beboerne at flygte fra området.

»Vi opfordrer også alle de væbnede grupper, der er i kontrol over den gamle by, til at sikre, at civile, der ønsker at forlade byen, kan gøre det sikkert,« siger Magne Barth.

Ifølge de officielle tal fra FN har mere end 100.000 personer mistet livet i den to år lange borgerkrig i Syrien.

Homs er et af epicentrene for de væbnede oprørere i Syrien. Intense kampe i byen har tidligere jævnet flere distrikter med jorden og gjort det yderst svært for nødhjælpsarbejdere at nå frem til de civile.

Kombattanter fra begge sider af konflikten har angrebet og dræbt frivillige fra Syrisk Røde Halvmåne, der samarbejder med ICRC.

»Skulle vi modtage det nødvendige samtykke, vil vi fortsætte vores bestræbelser på at bringe humanitær hjælp ind i den gamle by, forudsat at parterne i konflikten er enige om en humanitær pause i kampene,« siger Magne Barth til Reuters.

BNB/Reuters

 

Dagens Gossip