Røde vælgere: Corydon er mest troværdig

01/04/2013 11:31

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Den mest troværdige politiker i de røde vælgeres øjne er finansminister Bjarne Corydon (S). Det viser en ny troværdighedsmåling, som Gallup har lavet for Berlingske Tidende. På anden pladsen kommer økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

På tredjepladsen kommer udenrigsminister Villy Søvndal (SF). Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er nede på en syvendeplads. Dermed står hun lavere i troværdighed end beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) på en femteplads.

Vægtes de blå og røde vælgeres bedømmelse sammen, dumper statsministeren ned på en 13. plads. Ekspert i politisk kommunikation Bo Bredsgaard Lund kalder målingen "katastrofal" for statsministeren.

- Skal man være fræk, så kan man læse ud af målingen, at hun er en politiker, som vælgerne ikke helt har et forhold til.

- Mens Bjarne Corydon opfattes som den mest troværdige politiker i målingen, opfattes statsministeren som ret utroværdig, siger Bo Bredsgaard Lund til Berlingske Tidende.

Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke vurderer overfor avisen, at når statsministeren samlet scorer en 13. plads skyldes det, at statsministeren tager knubsene

Finansminister Bjarne Corydon scorer også højt hos de blå vælgere, hvor han får en fjerdeplads efter Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, der scorer førstepladsen efterfulgt af Venstres formand Lars Løkke Rasmussen.

Blandt de blå vælgere scorer statsministeren en 15. plads.

Troværdighed tynger heller ikke Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen. De røde vælgere har hende på en 10. plads, mens de blå vælgere har placeret hende på en 16. plads.

/ritzau/