Rødmen kan være tegn på forhøjet blodtryk

Det er allerede kendt, at overdrevent drikkeri er en risikofaktor for højt blodtryk, men nu viser et nyt studie offentliggjort i tidsskriftet Alkoholisme: Klinisk og eksperimentel forskning, at rødmen i ansigtet efter at have drukket blot nogle få genstande også kan være forbundet med højere følsomhed eller endda intolerance over for alkohol.

I det nye studie var det ganske vist ikke kvinder, men mænd, der deltog. Et sydkoreansk forskerteam undersøgte de medicinske optegnelser over mere end 1.700 mænd, og delte dem i tre grupper: ikke-drikkende, mennesker, hvis ansigter rødmede efter, at de havde drukket og folk, der drak uden at få blussende ansigt af den grund.

Fire genstande nok

Studiet viste, at de, der rødmede efter at have indtaget alkohol, var mere tilbøjelige til at have alkoholrelateret højt blodtryk end de, der ikke rødmede.

Studiet viste også, risikoen for forhøjet blodtryk var meget højere blandt de, der rødmede og indtog mere end fire genstande om ugen.

Læs også: Alkoholfri rødvin sænker dit blodtryk

- Ansigtsrødmen efter at have drukket er altid blevet betragtet som et symptom på høj alkoholfølsomhed eller endda intolerance over for alkohol, medmindre patienten får særlig medicin, siger Jong Sung Kim, fra Chungnam National University School of Medicine i Sydkorea.

- Ansigtsrødmen i forbindelse med alkoholindtag opstår normalt hos mennesker, der ikke genetisk kan nedbryde acetaldehyd, der indgår i alkohol, siger Sung Kim.

Læs også: Sådan undgår du alvorlige karsprængninger

Ifølge forskerne kan ansigtsrødmen efter at have drukket tjene som et signal om en større risiko for alkoholrelateret højt blodtryk, som man skal være opmærksom på.

 

Dagens Gossip