Rødt angreb på de gule fagforeninger

Står det til Leif Lahn Jensen, skal den kvarte million danske lønmodtagere, som i dag er organiseret i Kristelig Fagbevægelse (Krifa) og Det Faglige Hus, fratages muligheden for et fradrag på op til 3.000 kroner for deres fagforeningskontingent.

Han begrunder sit forslag med, at de gule fagforeninger »ikke er rigtige fagforeninger«.

»Man bør kun kunne få fradrag, hvis man er medlem af en ordentlig fagforening som 3F, der gør noget i forhold til uddannelse og løndumping. Krifa tager ikke det samme store samfundsansvar som de egentlige fagforeninger. De kopierer bare en overenskomst og trækker lidt fra de steder, hvor de er uenige,« siger Leif Lahn Jensen.

Han opfordrer regeringen til at indkalde arbejdsmarkedets parter for at få defineret, hvilke krav en fagforening skal opfylde for at blive fradragsberettiget.

Udspillet støttes af Enhedslisten og møder også sympati hos SFs arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen (SF). Men regeringspartierne er splittede, da de Radikale ikke vil være med, skriver Berlingske.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) på grund af ferie.

Krifas formand Søren Fibiger Olesen mener, at forslaget er udtryk for »diskrimination« og »kammerateri«:

»Det er ren tilbagebetaling til den skrantende røde fagbevægelse for den hjælp, som Socialdemokraterne fik i valgkampen. Men jeg mener altså, at det er godt, at der er fri konkurrence på det her område,« siger han.

 

Dagens Gossip