Rørt Thorning: Danmark er tilbage på sporet

»Nu har jeg fået et image som isdronning, og så ødelægger I det!«

Helle Thorning-Schmidt (S) åbnede Socialdemokraternes kongres i Aalborg med tårer i øjnene efter lange, taktfaste klapsalver fra de godt 600 delegerede, der rejste sig for at hylde deres formand.

Klapsalverne kunne tolkes som et signal om, at Socialdemokraterne efter to års turbulent regeringstid fortsat holder sammen. Og trods elendige meningsmålinger, manglende tiltro til ledelsen og gentagne beskyldninger om løftebrud er der god grund til at være stolt over indsatsen, erklærede statsministeren i sin tale.

»Da vi fik ansvaret gik vi i gang fra dag ét. Afskaffede fattigdomsydelserne, så vi får børn ud af fattigdom. Fremrykkede offentlige investeringer, så vi kunne sikre arbejdspladser i hele landet. Nye krav til unge på kontanthjælp. Afgiftslettelser til vores virksomheder,« opremsede hun.

»Det har tit været op ad bakke. I har alle sammen mødt en nabo eller en kollega, som havde flere spørgsmål, end I synes, I havde svar. Jeg ved udmærket godt, at I har kæmpet for at forklare, hvad vi har gjort. At I har brugt kræfter på at overbevise om, at det tager tid at vende udviklingen i Danmark. Jeg kender jeres indsats. Derfor er jeg også glad for, at jeg i dag kan sige: Danmark er tilbage på sporet,« fastslog Helle Thorning-Schmidt til nye klapsalver.

Hun understregede i sin tale fast, at Socialdemokraterne er garant for både tryghed og udvikling i en tid præget af sociale omvæltninger og økonomisk usikkerhed.

»I sådan en tid er det Socialdemokraternes opgave at sikre, at forandringer og tryghed går hånd i hånd. Det er en opgave, vi sammen med vores venner i regeringen står ganske alene med,« konstaterede S-formanden.

»Der er nogle partier, som altid mener, at alting var bedre i går end i dag. For dem er tiden et hjul og politik handler om at få det til at stå stille. De tror, at de fleste problemer forsvinder, hvis bare vi lukker os inde bag grænsebomme. Pyt så med, at hundredtusindvis af arbejdspladser afhænger af verden omkring os,« sagde hun med henvisning til Dansk Folkeparti.

»Andre partier ønsker at vende op og ned på det hele. Tag bare de Konservative og Liberal Alliance. På et par uger i august brugte de to partier omkring 100 milliarder kroner på skattelettelser. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor dyrt det bliver for Danmark, når de to partier holder landsmøder,« gyste Helle Thorning-Schmidt.

»For os er det ikke en mulighed at stå stille. Og det er slet ikke en mulighed at kaste velfærdssamfundet overbords i panik, fordi en bankdirektør har fundet ud af, at skattetrykket er lavere i Schweiz. Vi er overbeviste om, at hvis vi handler rettidigt, så kan vi fastholde et stærkt og solidarisk fællesskab i Danmark«.

Den socialdemokratiske kongres fortsætter lørdag og søndag.

 

Dagens Gossip