Rolling Stones klar til festival for første gang

Selv om de har givet den gas på alverdens rockscener i mere end 50 år, har Rolling Stones aldrig spillet på en festival.

Derfor er det lidt af en sensation, at Storbritanniens svar på Roskilde Festival, Glastonbury, nu efter flere måneders rygter kan bekræfte, at rockseniorerne er hovednavnet på sommerens festival i Somerset.

- Kan næsten ikke vente med at optræde på Glastonbury. Har mine gummistøvler og mit telt klar, skriver Rolling Stones' frontmand, den 69-årige Mick Jagger, på Twitter.

Glastonbury er kendt som verdens største udendørs festival og holdes i år i dagene 28. til 30. juni med navne som Arctic Monkeys, Nick Cave And The Bad Seeds, Elvis Costello, Mumford & Sons, Public Enemy, Portishead, Primal Scream og Rita Ora på plakaten.

Og der bliver sikkert trængsel foran festivalens hovedscene, Pyramid Stage, når Rolling Stones debuterer som festivalband lørdag 29. juni.

- Vi havde aldrig troet, det ville være muligt at lande så stor en aftale. Det er et rent kup, en drømme-booking, jubler festivalarrangør Emily Eavis ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi har forsøgt og talt om at få Rolling Stones til at spille på Glastonbury hele mit liv. Jeg kan ikke huske noget år, hvor vi ikke har ønsket dem, tilføjer hun og kalder det en stor ære omsider at have legenderne på plakaten.

Emely Eavis siger, at hun har en fornemmelse af, at Rolling Stones også er spændte på opgaven.

Og det er åbenbart guitaristen Ron Wood, festivalen kan takke for den opsigtvækkende booking.

- Jeg har i flere uger brugt alle overtalelsesevner og al min charme på drengene og er rigtig glad over, at vi nu gør det. Kan ikke vente med at komme ud på den scene, siger han ifølge AFP.

Rygterne om Rolling Stones som Glastonbury-gig har kørt, siden gruppen sidste år fejrede sit 50 års jubilæum med at annoncere nok en genforeningsturné.

- Vi havde sådan en fest sidste år, og energien i gruppen er så god, at vi glæder os rigtig meget til at spille på Glastonbury, lyder det fra guitaristen Keith Richards.

Festivalen, som tiltrækker 170.000 musikfans, holdt pause sidste år på grund af De Olympiske Lege i London. Selv om Rolling Stones først er kommet på plakaten nu, kunne festivalen melde alt udsolgt allerede to timer efter, at billetterne blev sat til salg.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip