Ronaldinho kan være tilbage på landsholdet

Når Brasilien i 2014 er vært for fodbold-VM, kommer der til at være hård kamp om pladserne til den brasilianske trup, der går efter guld på hjemmebane.

I hvert fald, hvis man skal tro landstræner Luiz Felipe Scolari, som er godt i gang med forberedelserne.

Den tidligere portugisiske landstræner og Chelsea-manager, som i 2002 førte Brasilien til VM-guld, siger, at der er 50 kandidater til de 23 pladser i VM-truppen.

- Jeg og mine folk holder øje med 50 spillere i hele verden i vores bestræbelser på at finde den bedste trup til slutrunden næste år, siger Scolari ifølge nyhedsbureauet AFP.

Tidligere på ugen udtog Scolari sin første trup, efter at han for nylig afløste den fyrede Mano Menezes. Truppen blev udtaget til venskabskampen mod England på Wembley 6. februar.

Med i truppen er 32-årige Ronaldinho, der har en glorværdig fortid i FC Barcelona, og som i dag spiller i hjemlandet for Atletico Mineiro.

Til gengæld er der ikke plads til Real Madrid-spilleren Kaka, som siden skiftet fra AC Milan til spanierne i 2009 er gået noget i stå.

- Vi prøver ikke spillere bare for at prøve dem. Vi skal være sikker på, at deres erfaring tæller. Hvis spilleren er i den rette form, så vil han få muligheder, siger Scolari.

Brasilien har vundet VM fem gange, hvilket er rekord. Senest var netop i 2002 med Scolari som træner. Brasilianerne har aldrig vundet VM på hjemmebane.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip