Ronja Røverdatter på Kolding Teater

Vinterferiens store forestilling hos Kolding Teaterforening er dramatiseringen af Astrid Lindgrens klassiske børnebog Ronja Røverdatter - bearbejdet for scenen af Annina Enckell og Sebastian og med musik af Sebastian.

Det er blevet til en familieforestilling, der vises på Kolding Teater på torsdag klokken 16.

Handlingen i korte træk

En uvejrsnat fødes to børn i to rivaliserende røverbander: pigen Ronja hos Mattisrøverne og drengen Birk hos Borkarøverne. Da Ronja kommer til verden, slår lynet ned og en dyb kløft deler nu den mægtige røverborg, Mattis Borg. De hjemløse Borkarøvere er ikke længe om at flytte ind i den tomme del af borgen – til stor ærgrelse og irritation for Mattisrøverne. De to røverkonger, Mattis og Borka er nemlig slet ikke gode venner.

Ronja har svært ved at finde sig tilpas i røverlivet. Hun søger derfor ud i skoven, hvor hun lærer at begå sig blandt rumpenisser, heksefugle, grådværge og andre under- og overjordiske væsner.

Det er også i skoven Ronja møder Birk. Fjendesøn og nabo. Og Ronjas bedste ven.

Sammen beslutter de sig for at vende ryggen til røverlivet og forsøge at standse fjendskabet mellem de voksne. Det bliver hverken nemt eller ufarligt.

Det er Moqi Simon Trolin, tidligere direktør for Mungo Park Kolding, der har instrueret stykket. Medvirkende er blandt andet Lise Kofoed, Simon Stenspil, Kristian Boland, Julie Carlsen, Michael Hasselflug, Signe Skov, Peder Holm Hansen, Asbjørn Krogh Nissen.

Billetter kan købes hos www.billetten.dk.

 

Dagens Gossip