Roskilde byråd siger nej tak til S-tog

Et enigt byråd besluttede i aftes at takke nej, til S-tog til Roskilde. Frygten er, at S-tog på længere sigt vil betyde færre regionaltog til byen. Da transport med disse går væsentligt hurtigere end med S-tog, mener byrådet ikke, at S-tog vil være til fordel for pendlerne.

I dag stopper S-tog linjen i Høje Taastrup. Forlænges denne til Roskilde Station med stop ved Hedehusene og Trekroner, vil der umiddelbart blive flere afgange at benytte, men rejsetiden vil blive længere, end med regional toget, på grund af de mange øvrige stop ind mod København.

Baggrunden for henvendelsen fra Transportministeriet var som udgangspunkt, at der i 2014 skal indgås kontrakt om nye signaler på S-togs linjerne. Derfor skal der allerede omkring årsskiftet 2012/2013 tages stilling til, om strækningen Høje Taastrup – Roskilde Station skal udstyres med signaler til en kommende S-togs betjening af Hedehusene, Trekroner og Roskilde stationer.

Transportministeriet har i et brev givet udtryk for, at der ikke kan gives en garanti for, at antallet af regionaltog ikke reduceres om en årrække, og det har nu fået byrådet til at takke nej til S-tog. Det er et klart ønske, at der fortsat er mindst det antal gennemgående tog, som kører i dag.

Roskilde Kommune vil nu drøfte andre muligheder for forbedring af trafikken til Roskilde Kommunes stationer med Transportministeriet. Transportminister Henrik Dam Kristensen har tidligere givet udtryk for, at planerne om S-tog til Roskilde ikke vil blive realiseret, hvis kommunen siger nej.

Foto: Arkiv

 

Dagens Gossip