Roskilde Festival debuterer med aftensol

»Fredag deler vi landet op i to. I den syd og vestlige del af landet vil der komme regn, mens den østlige del af sjælland og Bornholm vil få tørvejr og mulighed for sol,« siger vagthavende ved DMI Henning Gisselø.

Ifølge DMI vil det være sparsomt med sommervarmen både lørdag og søndag, hvor temperaturerne vil knibe sig op på 18 grader, mens man lokalt på Sjælland kan ramme 20 grader søndag. Men trods en sløv start er det lys forude, vurderer DMI.

»Det starter som sagt broget med både mange skyer og regn. Sådan vil det være både fredag og starten af lørdagen. Men så bliver det altså bedre lørdag med tørvejr og sol,« siger Henning Gisselø.

I løbet af lørdagen vil solen langsomt bryde skyerne frem mod klokken 18.00. Vinden vil lægge sig og gøre plads til, at særligt gæster på Roskilde Festival kan slå deres telte op uden barduner, pløkker og blafrende fortelte forlænger den i forvejen utålmodige stemning.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - ALTID GRATIS NYHEDER

»Vores prognoser peger på en god lørdag aften. Roskilde-gæsterne får sol, lidt vind og ingen regn, og det gode vejr fortsætter også søndag. Så det bliver en forrygende start på Roskilde Festivalen,« lyder det fra Henning Gisselø.

Ifølge DMI slutter søndagen en broget weekend af med godt vejr for dem, der godt kan nøjes med »gode chancer for sol« og er lige glade med, at temperaturen ikke rammer over 20 grader.

 

Dagens Gossip