Rumæner dømt for voldtægter og mishandling

En 24-årig rumænsk mand blev tirsdag i Københavns Byret idømt 3 år og 11 måneders fængsel for voldtægt, rå vold, trusler, afpresning og ulovlig tvang.

Forbrydelserne gik ud over en 27-årig kvinde, der også er fra Rumænien.

Retten bestemte også, at manden skal udvises af Danmark for bestandig.

Straffen er den hårdest mulige i en domsmandsret. Retten idømte den straf, som anklager Anders Larsson, Københavns Politi, havde krævet til manden, der blev kendt skyldig i samtlige anklager mod ham.

- Jeg er tilfreds, men det er selvfølgelig på en sørgelig baggrund, for det er en meget alvorlig sag, siger Anders Larsson til Ritzau.

Kvinden havde forladt hjemlandet sammen med den 24-årige for at tjene penge til at forsørge sin arbejdsløse mand og parrets tre små børn.

De havde aftalt, at hun skulle arbejde som prostitueret på Vesterbro, og at manden skulle være hendes alfons. Men han tvang hende til at prostituere sig mere, end hun ønskede, ved at true hende og ved at være voldelig.

Lige fra ankomsten til Danmark udsatte han hende for grov vold og trusler og voldtægt flere gange om ugen.

Ved ét tilfælde smed han kvinden ud ad et vindue på anden sal på et hotel på Englandsvej på Amager, så kvinden brækkede bækkenet flere steder.

Da pengene slap op, brød parret ind i et kolonihavehus i Dragør. Her blev kvinden en nat for knap et år siden både voldtaget og gennembanket med knytnæveslag, en sko og en fyldt øldåse.

Ydermere bed han hende og skar totter af hendes hår med en kniv, som han også stak hende med i skulderen.

Først klokken fem om morgenen lykkedes det den sønderslåede og mishandlede kvinde at slippe væk fra huset og få kontaktet politiet.

Kvinden er nu tilbage hos sin familie i Rumænien, mens manden kan se frem til fængselsstraffen på næsten fire år.

Han ankede dog byrettens dom på stedet.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip