Rumænsk storklub får sit navn tilbage

Den traditionsrige rumænske fodboldklub Steaua Bukarest kan foreløbig fortsætte med at benytte sit verdensberømte klubnavn, selv om den egentlig har mistet retten til det.

En højesteretsdom i starten af december afgjorde, at retten til navnet "Steaua" tilhører CSA Steaua, der sorterer under forsvarsministeriet.

Striden stammer helt tilbage fra 1997, da Steaua Bukarest kappede båndene til militæret og blev privatiseret.

Den nu korruptionsdømte klubejer George Becali købte klubben af forsvarsministeriet uden at have sikret sig rettighederne til navnet og klubsymbolet.

Efter dommen i december var Steaua Bukarest nødt til at stille op til kampene i den rumænske liga uden klubbens emblem på brystet. Samtidig var lystavlen på klubbens stadion blevet forsynet med ordet "vært" i stedet for "Steaua".

Nu er parterne imidlertid nået frem til en foreløbig løsning på sagen: Steaua Bukarest må foreløbig benytte navnet, mens man venter på offentliggørelse af detaljerne i den dom, der blev afsagt i december.

Samtidig skal fagfolk vurdere, hvor meget varemærket "Steaua" er værd. Ifølge nyhedsbureauet dpa håber forsvarsministeriet at kunne indkassere en millionsum i euro for rettighederne til det berømte varemærke.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip