Rumænske tyve stjal tandbørster for 90.000 kr: Nu er de udvist

To rumænere, en 32-årig mand og en 19-årig kvinde, er blevet idømt tre måneders fængsel og udvisning i seks år, efter de var en tur i Retten i Hillerød forleden. Det oplyser Nordsjællands Politi.

Det sker efter fire professionelle butikstyverier mod fire forskellige Kvickly’er - i henholdsvis Farum, Frederiksvæk, Frederikssund og Ringsted - hvor tyvekosterne var det samme hver gang.

De to dømte og en tredje ukendt person gik målrettet efter primært tandbørstehoveder, men også mascare og barberskrabere - til samlet set en værdi af 90.000 kroner. Tyverierne foregik ved, at magneterne blev fjernet fra varerne i prøverummet.

Rumænere var netop kommet til landet, da de indledte deres tyvetogt, og den detalje havde betydning for dommen, oplyser anklagerfuldmægtig i sagen.

- Det er et vigtigt signal Retten i Hillerød sender med denne dom, normalt gives der lavere straffe for butikstyverier, men på grund af det professionelle tilsnit, den betragtelige værdi af det stjålne, og at de tiltalte kun lige var kommet til Danmark, da de begik første tyveri, fik de en hård straf og en udvisning” udtaler anklagerfuldmægtig Caroline Sophia Tarrow.

 

Dagens Gossip