Rushdie efter massakre: Religion skal udsættes for satire

Forfatteren Salman Rushdie sender en appel om at støtte Charlie Hebdo i den satiriske linje, efter massakren på det franske blads redaktion i Paris onsdag.

Den britisk-indiske forfatter siger, at religion altid skal udsættes for satire, hvilket netop Charlie Hebdo har gjort i en årrække.

- Jeg støtter Charlie Hebdo, hvilket vi alle burde i et forsvar for satiren, som altid har været en styrke for friheden og imod tyranni, uærlighed og dumhed, siger Rushdie.

- "Respekt for region" er blevet det samme som "frygt for religion". Religioner, som andre idéer, fortjener kritik, satire og vores frygtløse mangel på respekt".

Forfatteren har skrevet sin besked på Twitter med hashtagget "JeSuisCharlie (Jeg er Charlie).

Salman Rushdie måtte gå i skjul, da Iran dømte ham til døden for at fornærme islam med bogen "De sataniske Vers" i 1988.

- Denne religiøse totalitarisme har medført en dødbringende forandring i islams hjerte, og vi ser de tragiske konsekvenser i Paris i dag, skriver Salman Rushdie.

Ud over de 12 dræbte i massakren er 11 andre såret - fire af disse er i kritisk tilstand.

Tre gerningsmænd er fortsat på fri fod.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip