Rusland afviser kautionsløsladelse af Greenpeace-aktivister

08/10/2013 23:59

BNB

Nyheder
Aktivisternes advokater har henstillet til, at alle de fængslede bliver løsladt fra deres to måneders varetægtsfængsling mod kaution. De resterende 27 fængslede aktivister, heriblandt danske Anne Mie Roer Jensens, ansøgning om løsladelse vil blive behandlet i løbet af den kommende uge, skriver Greenpeace. De 30 aktivister blev i september anholdt af de russiske myndigheder, efter at to af dem var kravlet om bord på en af energiselskabet Gazproms olieboreplatforme i Arktis nord for Rusland. Ifølge Greenpeace for at »beskytte Arktis mod selskabets risikable olieboringer i Rusland«. BNB

Mest læste i dag

Aktivisternes advokater har henstillet til, at alle de fængslede bliver løsladt fra deres to måneders varetægtsfængsling mod kaution. De resterende 27 fængslede aktivister, heriblandt danske Anne Mie Roer Jensens, ansøgning om løsladelse vil blive behandlet i løbet af den kommende uge, skriver Greenpeace.

De 30 aktivister blev i september anholdt af de russiske myndigheder, efter at to af dem var kravlet om bord på en af energiselskabet Gazproms olieboreplatforme i Arktis nord for Rusland. Ifølge Greenpeace for at »beskytte Arktis mod selskabets risikable olieboringer i Rusland«.

BNB