Rusland bløder op: Åbner for dansk eksport af biprodukter

Der blæser igen varmere vinde fra Rusland mod Danmark i forhold til at importere landbrugsvarer fra Danmark.

Fødevarestyrelsen oplyser torsdag, at de russiske veterinærmyndigheder har godkendt at genoptage importen af biprodukter til landet fra to af Danish Crowns kreaturslagterier. Det skriver Landbrugsavisen.dk.

Biprodukterne er de dele på blandt andet kvæg eller grise, der kan bruges til dyrefoder - eksempelvis grisetæer.

Den danske eksport til Rusland blev ellers lukket i oktober sidste år som en ekstra restriktion til den omfattende boykot, som russerne har lavet af landbrugsvarer fra blandt andet EU.

Men nu er der igen åbnet for eksporten efter et besøg fra de russiske veterinærmyndigheder i december sidste år. Her blev tre kreaturslagterier besigtiget, og nu har to af dem fået grønt lys.

Hos Fødevarestyrelsen står chefen for International Handel, Troels Vensild, uforstående over for, hvorfor det kun er to ud af tre slagterier, der igen får lov til at eksportere.

- Vi har fået en foreløbig rapport på russisk, hvoraf det fremgår, at DC Holsted og DC Aalborg er godkendt og kan genoptage eksporten af biprodukter.

- Hjalmar Nielsen (det tredje kreaturslagteri red.) er ikke blevet godkendt og vil fortsætte med at være på den midlertidige restriktionsliste, siger Troels Vensild til Landbrugsavisen.dk.

Han kan endnu ikke sige, hvorfor kreaturslagteriet Aalestrup Eksportslagteri - Hjalmar Nielsen ikke er blevet godkendt, men han vil fortsætte dialogen med russerne.

- Vi vil selvfølgelig fortsætte kontakten med de russiske myndigheder, om hvordan vi kan genåbne eksporten for de andre virksomheder, der ikke er blevet inspiceret, siger Troels Vensild.

Han forventer at få den endelige russiske rapport i næste uge, hvorefter han vil gå i dialog med dem om deres konklusion.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip