Rusland nægter at udlevere Edward Snowden

Russerne nægter i det hele taget at have kendskab til, at Snowden skulle være ankommet til Rusland.

»Alt i alt har vi ingen information om, hvor han befinder sig,« forklarer en talsmand for de russiske myndigheder til Reuters.

Beslutningen om at rejse til Rusland kan på sigt skade den amerikanske præsident Barck Obamas forsøg på at etabler et tæt diplomatisk bånd med Moskva.

Den amerikanske FBI-chef, Robert Mueller, har tidligere meldt ud, at USA vil gøre alt for at få stillet Snowden for en dommer. Sagen har efterfølgende også fået formanden for efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus, Mike Rogers, på banen. Han peger på, at den amerikanske regering vil benytte sig af alle juridiske muligheder for at få Snowden tilbage til USA.

»Når man tænker på, hvad han siger, hvad han vil gøre, og på hvad han så rent faktisk gør, så trodser det al logik,« siger Mike Rogers ifølge Reuters.

Søndag oplyste Ecuadors udenrigsminister, Ricardo Patino, at myndighederne i Ecuador har modtaget en anmodning om asyl fra Edward Snowden. Ifølge WikiLeaks, der har lækket tusindvis af dokumenter fra flere statsmagter, eskorteres han af diplomater og juridiske rådgivere fra netop WikiLeaks.

Ifølge et russisk flyselskab forventer Snowden at forlade Rusland mandag for at rejse mod Cuba.

 

Dagens Gossip