Rusland opruster militært i strategiske områder

Rusland vil opruste militært i strategisk vigtige områder som svar på den "militære-politiske" situation ved landets grænser, siger den russiske forsvarsminister, Sergej Sjojgu, ifølge nyhedsbureauet Itar-Tass.

- Til det formål har vi planlagt at styrke vores tropper i strategiske områder, siger Sergej Sjojgu.

Beslutningen falder i kølvandet på en tilsyneladende optrapning af kamphandlingerne i nabolandet Ukraine og dagen efter, at EU besluttede at forlænge de aktuelle sanktioner med et halvt år.

Mens Nato beskylder Rusland for at deltage aktivt med både soldater og våben i konflikten i det østlige Ukraine, afvises dette af regeringen i Moskva.

Rusland har kritiseret Nato for at opruste i Østeuropa, hvor forsvarsalliancen i september sidste år besluttede at øge øvelsesaktiviteterne og danne en mindre udrykningsstyrke, der skal kunne gå i aktion med få dages varsel.

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, som fredag holdt pressemøde i Bruxelles, har et andet syn på den sag.

- Vi har set, at Rusland over en lang periode på mange år har øget sine investeringer i forsvaret. Det har de gjort til trods for den økonomiske krise. På trods af den finansielle krise i Rusland har landet stadig prioriteret at bruge penge på forsvaret.

- Nato har i samme periode skåret i sine forsvarsudgifter, siger Stoltenberg og konstaterer, at Nato også har fokus på at bruge sit forsvar og sine penge mere effektivt

- Men i det lange løb er det ikke muligt at få mere ud af at bruge mindre, siger Natos generalsekretær.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip