Rusland opruster militært i strategiske områder

Skrevet af admin

30/01/2015

Dagens topnyheder

Rusland vil opruste militært i strategisk vigtige områder som svar på den "militære-politiske" situation ved landets grænser, siger den russiske forsvarsminister, Sergej Sjojgu, ifølge nyhedsbureauet Itar-Tass.

- Til det formål har vi planlagt at styrke vores tropper i strategiske områder, siger Sergej Sjojgu.

Beslutningen falder i kølvandet på en tilsyneladende optrapning af kamphandlingerne i nabolandet Ukraine og dagen efter, at EU besluttede at forlænge de aktuelle sanktioner med et halvt år.

Mens Nato beskylder Rusland for at deltage aktivt med både soldater og våben i konflikten i det østlige Ukraine, afvises dette af regeringen i Moskva.

Rusland har kritiseret Nato for at opruste i Østeuropa, hvor forsvarsalliancen i september sidste år besluttede at øge øvelsesaktiviteterne og danne en mindre udrykningsstyrke, der skal kunne gå i aktion med få dages varsel.

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, som fredag holdt pressemøde i Bruxelles, har et andet syn på den sag.

- Vi har set, at Rusland over en lang periode på mange år har øget sine investeringer i forsvaret. Det har de gjort til trods for den økonomiske krise. På trods af den finansielle krise i Rusland har landet stadig prioriteret at bruge penge på forsvaret.

- Nato har i samme periode skåret i sine forsvarsudgifter, siger Stoltenberg og konstaterer, at Nato også har fokus på at bruge sit forsvar og sine penge mere effektivt

- Men i det lange løb er det ikke muligt at få mere ud af at bruge mindre, siger Natos generalsekretær.

/ritzau/