Rusland samler sne nu til næste års OL

Hvis de olympiske vinterlege skal forløbe nogenlunde succesfuldt, er betydelige mængder sne en forudsætning.

Den konklusion er de russiske arrangører af OL i Sochi til næste år nået frem til, og derfor er de nu begyndt at opbygge et gigantisk lager bestående af hundredtusinder af kubikmeter sne for at gardere sig mod lunefuldt vejr.

Ledelsen af det store sportsarrangement har konstrueret en slags snebeholder ved skisportsstedet Rosa Khutor, hvor de olympiske leges konkurrencer i alpint skiløb og snowboard skal finde sted.

Målet er at fylde beholderen med 450.000 kubikmeter sne inden den 15. april, hvor tøvejret ventes at sætte ind.

Sneen vil så blive dækket af et 40-centimeter lag af specielt forarbejdet savsmuld for at få den til at overleve det kommende forår, sommer og efterår.

- Den opbevarede sne vil være lagret nær de olympiske leges pister, og hvis det bliver nødvendigt, vil sneplove sprede sneen, skriver arrangørerne i en meddelelse.

I kraft af Sochis placering nær Sortehavet og områdets fugtige klima er der næsten garanti for kraftigt snefald ved de olympiske lege i 2014.

Men alligevel har arrangørerne altså besluttet at helgardere sig for at være sikre på at kunne leve op til de strenge krav, som Den Internationale Olympiske Komité stiller.

Den netop overståede vinter har da også budt på al slags vejr i det kommende OL-område.

Til tider har forholdene været ideelle med flittig frost og smukke solrige dage, mens der i andre perioder har været svigtende nedbør og - efter forholdene - lumre temperaturer, der potentielt kan spolere et vinter-OL.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip