Rusland sender gas som humanitær hjælp til separatister

Rusland er begyndt at levere gas til oprørskontrollerede dele af det østlige Ukraine, efter den ukrainske regering stoppede forsyningerne.

Ukraine siger, at de fortsatte voldsomme kampe i området har forårsaget skade på gasledningerne.

På opfordring fra den russiske premierminister, Dmitrij Medvedev, er gasselskabet Gazprom torsdag begyndt at levere gas som humanitær hjælp, skriver Reuters.

Forinden havde prorussiske separatister hævdet, at regeringen i Ukraine havde lukket for gassen til de oprørskontrollerede områder i det østlige Ukraine, så de allerede torsdag eftermiddag ville løbe tør for energi.

Der er lige nu minus 10 grader i Lugansk, så oprørerne har brug for gas til at holde varmen.

Separatistlederen Gennadij Tsijpkalov i det oprørskontrollerede Lugansk beskylder regeringen i Kijev for at lægge "politisk og økonomisk pres" på de prorussiske separatister.

De ukrainske regeringsstyrker har onsdag og torsdag gennemført en tilbagetrækning fra byen Debaltseve, der længe har været scene for de blodigste kampe.

Byen har været belejret af prorussiske separatister, som nu har generobret den med massiv beskydning og store ukrainske tab til følge.

Regeringsstyrkerne har meldt om 14 dræbte og 173 sårede alene det seneste døgn.

Kampene har stået på i Debaltseve trods en våbenhvileaftale, som trådte i kraft natten til søndag 15. februar.

Tyskland har sagt, at køreplanen for fred, som blev indgået torsdag i sidste uge, har lidt stor skade - men den er ikke helt død.

Amerikanerne har også udtrykt håb om, at den kan gennemføres trods de fortsatte angreb.

Den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, har bedt om hjælp fra en fredsbevarende FN-styrke, men det har separatisterne afvist som et brud på aftalen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip