Ruslands valuta er på historisk deroute

Den russiske valuta er tirsdag middag drattet igennem niveauet på 70 rubler for en dollar. Ifølge Bloomberg News er det første gang nogensinde.

Den russiske valuta er på en vild deroute og har ligeledes krydset 91 rubler per euro.

Det sker på trods af, at den russiske centralbank natten til tirsdag i et ryk satte renten op på 17 procent fra 10,5 procent.

Værdien af den russiske rubel er de seneste måneder raslet ned.

Konflikten mellem Rusland og Ukraine har udløst økonomiske sanktioner fra vestlige lande mod Rusland, og det har fået mange investorer til at trække penge ud af landet.

I Saxo Bank tøver chef for valutastrategi John Hardy ikke med at kalde rublens bevægelse for et kollaps.

- Centralbankens forsøg er fuldstændig mislykket. Der er ingen likviditet i markedet, så enhver lille handel kan påvirke kursen, siger han til Ritzau Finans.

Ifølge valutastrategen er det ikke nødvendigvis spekulanter, der tvinger rublen i knæ.

Folk, der ligger inde med rubler, skynder sig at veksle i nervøsitet over, om rublen vil blive yderligere svækket, og folk, der har gæld i dollar, forsøger desperat at dække sig ind.

- Det bliver en negativ spiral, siger John Hardy.

Efter hans vurdering er det ikke usandsynligt, at centralbanken vil indføre restriktioner på handel med den russiske valuta, så der kun kan veksles mindre beløb og kun ad officielle kanaler.

Selvom han kalder det drastisk, er det på ingen måde utænkeligt, at centralbanken kan blive nødt til det.

- De kan selvfølgelig også blive ved med at hæve renten, men det var i forvejen desperat at sætte renten op til 17 procent, så hvilken forskel skulle det gøre, om de satte den op til 25 procent?, spørger John Hardy retorisk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip