Russisk komet snupper Giro-sejr efter soloridt

Ilnur Zakarin fra Katusha har gang i en stor sæson, og onsdag vandt han 11. etape af Giro d' Italia efter at have kørt solo de sidste 22 kilometer til mål.

25-årige Zakarin vandt overraskende Romandiet Rundt som optakt til Giroen tidligere på måneden, og onsdag slog han altså til igen, da han satte en ellers stærk udbrydergruppe til vægs.

Alberto Contador testede konkurrenterne i feltet, men kom i mål sammen med favoritterne og holder fast i førertrøjen.

Det var en etape med ni mindre stigninger, og kun de tre af dem var kategoriserede stigninger på etapeprofilen, så den var som skabt til at forme et udbrud med mulighed for at holde hele vejen hjem.

Og der kom da også et udbrud på 10 mand af sted. Heri sad:

Carlos Betancur, Matteo Montaguti (AG2R), Franco Pellizotti (Androni), Diego Rosa (Astana), Marek Rutkiewicz (CCC Polska), Benat Intxausti, Ruben Fernandez (Movistar), Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin), Ilnur Zakarin (Katusha) og Steven Kruijswijk (LottoNJ – Jumbo).

Den tidligere Giro-vinder Ryder Hesjedal var bedst placerede i klassementet godt seks minutter efter Alberto Contador, så Tinkoff-Saxo-holdet lod ikke udbruddet slippe alt for langt væk.

Med 70 kilometer igen lavede Tinkoff-Saxo en klassisk Bjarne Riis-manøvre, da man forsøgte at knække feltet over, og det lykkedes til dels. Både Fabio Aru og Richie Porte var midlertidigt hægtet en smule af, men de fik kørt sig tilbage.

En masse andre, dog ikke top 10-ryttere, blev samlet i et felt bagude, og både Sky, BMC og Tinkoff-Saxo holdt presset.

Det reducerede samtidig udbrydernes forspring meget hurtigt til omkring to minutter, og 45 kilometer før mål, var det nede på under et minut.

Herefter kom der lidt ro på favoritfeltet, og udbryderne fik lov at udbygge føringen igen til omkring halvandet minut.

Helt i front stak Ilnur Zakarin af fra sine følgesvende 22 kilometer fra mål, mens en af favoritterne, Rigoberto Uran (Etixx-Quickstep), styrtede nede i feltet inde på racerbanen i Imola, som lagde asfalt til en god del af afslutningen.

Zakarin viste enorm styrke, og med otte kilometer igen havde han opbygget et forspring på 1 minut og 15 sekunder til forfølgergruppen, der havde rigeligt at gøre med at holde feltet på afstand.

I feltet skete der også ting og sager, da Alberto Contador angreb på den sidste lille stigning seks kilometer fra mål, og Fabio Aru kunne ikke køre med. På den anden side af toppen faldt Contador dog tilbage til feltet, og de kom sammen til mål.

Et lille signal fra Contador til konkurrenterne.

Zakarin kun ingen dog røre, og i mål var han cirka et minut foran de næste.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip